Vo co šlo na rathausu

12.02.2014 16:03

Vo co šlo na rathausu


 


 


Celó západní sajtnu Dominik placu, kósek vod Tuzálu, brzdí bóda bývalýho oltecovýho Kántryhauzu, vo kerým teď hantýrujó Novodurové Rathaus. Negómu proč Novodurové, protože už má taky celkem solidní štreku za sebó, ksicht má taky ňáké voklepané, futra nedovírajó, cemr se mu už taky sype, ale už se to tak ňák ve Štatlu chytlo a tak asi proto Novodurové. Vo Rathausu jelo Štatlem hafo špicovéch zvonků a voblbovaček pro kocóry.
 Porád se ševelilo, že cimry v první štoku só nasvícený jak v Las Vegas a pré, kdo nemá fedry a naklape tam, tak může zbliknót ňák levě vošolnutý kalósky, keří se tam casnujó, klapó vod eklu k eklu a zalamujó pazórama. Pré to só Moravský vešky, keří tady plkali před mlató na Vajsberglu esi majó razit do mlaty nebo rači s kingálem na škopek. A taky pré nikdo nesmí votvírat vratiska, kerý só néblíž ke kirchně. Když chce nekdo hodit machra a dělat dusno jak Ilja Muromec, že se do tech futer nejak probóchá, tak ten je v gébišu na furt.
 Jednó ale dvě hajfiska, kerý dělaly na rathausu pucfleky na to hodily kakáč a na vlastní augle chcely vygómat, esi to všecko néní jenom vymakané tunel nebo šméčko na vobyčejný štatlaře. A tak aby je někdo nezmerkl, lópli klíč a naklapaly v noci se svéma nabíječama k futrám. Vytáhli šlohnuté klíč a hodili prubu. Dlóho nic, až najednó se vratiska vyvalily. Vosmahl je všecky surově ledové luft a ten první džekyl, keré ty futra mordoval, dostal vod luftu takové buchec, že to s ním škráblo a hodil záda na grimle a rozhodil si čestr. No a to bylo finito, vod té doby to nikdo znova neprubl, protože naražené čestr dost bolí...
 No ale taky tady jedó zvonky, že když měl někdo z borců z Rathausu zakalit, tak z chodby, kerá valí kolem zahrady, só slyšet hutný kroky, kerý só vod vymakanýho borca v oltecovým vrbku a spíchnutéch šuflatech. Byl tak obrovské a jeho sulcky byly jako z grimlu. Hodil pré pár koleček po placu, šel na pokec k vratočučovi, voplodnil válec, kopl škopek a zase vypadl do gébišu.
Ingósti gómali, že kerési den jedenáctýho metru nesmí nikdo zakořenit v kanclu po šesté večer. Bacha, kdyby se někdo zakósl a z hokny nevypadl ! Tomu bude hodně blbě. Něco divnýho začne šmatlat po kanclech, dělat binec, ramovat stoly, retychy a všecko na co přide.
No ale to všecko bylo kdysi v oltecovéch járech. Teď už na to težko nekdo hópne. Tato storka se dost dlóho tahala po Štatlu, ale teď už po ní neštěkne ani čokl. Všici ju už vypustili z budek a už to ani nikdo negóme.

 

Vyhledávání

Kontakt

Matásek Géding Vodafone N975
Dnes je
Počasí Hodonín - Slunečno.cz
SEO