Voražené borec

12.02.2014 16:05

Voražené borec


 


 

 
 Na jižní sajtně kirchny svatýho Kuby, když špizuješ navrch na finiš gotickýho fenstru, můžeš zgómnót jednu štatlařskó speciálku – voraženýho borca s holým čestrem. Háže se do placu, že véšky nahoře na Pitriskirchně a dole u Kuby se nikdy moc neprožívaly a lezly si fest na nervy. A tak jak se pomale začalo makat na vobóch kirchnách, tak všeci gómali, co bude. Na Pitriskirchně měli víc goldny a lovů, ale zase u svatýho Kuby vymakaněšího zedňála, keré tam se svéma pucflekama fachčil za škopek z Oltecu, chálku a válce. Než doklapal do Brniska, tak bóchal za kopečkama v Rajchu na kirchně ve Štrasu, tak proto to byl takové borec. Všecko kóřil a tak mu hokna  šla švunkem vod pazóry. Jinak se furt lochčil a tak ho za pár metrů žrali nejen jeho pucfleci, ale i celé Štatl.
 No jo, ale stavba Pitriskirchny chytala ňákó brzdu, nevím esli se jim nechcelo bóchat, nebo docházely love z věčnéch spářek a bufáčů, ale bylo jistý, že z borců na Pitriskirchně měli v celým Štatlu psinu. U svatýho Kuby budó mít dávno finíto, než Pitriskirchna nohodí ksicht.. To ale Pitrisáky trochu vytočilo. A protože to byly vyšší véšky, tak jim nedalo moc hokny ufachčit na borce vod Kuby těžké tunel. Nastópili na zedňála, keré na Kubovi fachčil a hókli mu, ať vodklape ze Štatlu nebo bude průser. Jen s těžkó hercnó mu to dole ve Štatlu vyžvanili. Co se dalo dělat ? Zedňál zakéval, že vodklape, ale hókl na véšky eště svůj poslední vinš:
 „ Hoši, chcel bych eště dofachčit ten jediné fenstr, keré mám rozdělané, ať du ze Štatlu v pohodě. „
 Véšky přikévly, protože furt nic negómaly. Borec makal a makal. Až byl fenstr v cajku, tak hókl na véšky, ať dó hodit voko. Všici naklapali a byli z fenstru paf. Zgómli, že Pitrisáky těžce vosolil. Nad fenstrem, kde se slízajó voblóky dodnes zgómneš  malýho borca, keré ukazuje svůj holé čestr na véšky keří ho vykopali ze Štatlu.

 

Vyhledávání

Kontakt

Matásek Géding Vodafone N975
Dnes je
Počasí Hodonín - Slunečno.cz
SEO